COMUNICAT DE PRESĂ

privind întrevederea Excelenţei Sale Domnul Ambasador al Thailandei la Bucuresti, dl. Komgrit Varakamin cu dl. Preşedinte ANPA Nicolae Dimulescu

În data de 8 iunie 2016 a avut loc la sediul ANPA o întrevedere între Excelenţa Sa Dl. Komgrit Varakamin, Ambasador al Thailandei la Bucuresti şi dl. Nicolae Dimulescu, Preşedinte ANPA.

În cadrul discuţiilor Dl. Ambasador a prezentat progresele înregistrate de Thailanda în problema pescuitului INN, evoluţia la nivel politic şi legislativ, precum şi perspectivele optimiste de a eradica acest flagel cu influentele negative din punct de vedere economic, social şi de mediu  pentru consolidarea relaţiilor comerciale cu Uniunea Europeană.

Dl. Preşedinte Dimulescu a apreciat eforturile şi rezultatele Thailandei şi a incurajat demersurile politice şi legislative pe care această ţară le face pentru a reduce pescuitul INN, menţionând că aceasta este o problemă cu care se confruntă şi Uniunea Europeană, implicit România, dar care este descurajată constant prin măsuri legislative specifice.

Dl. Ambasador şi dl. Preşedinte au expirmat dorinţa de a intari relaţiile dintre România şi Thailanda prin schimburi de experienţă între instituţiile responsabile privind metodele de combatere a pescuitului INN, dar şi de a consolida relaţiile comerciale şi schimbul de bune practici între reprezentanţi ai sectorului privat, în special în domeniul acvaculturii, cu ocazia târgurilor de profil ce vor avea loc în România şi Thailanda.