COMUNICAT DE PRESĂ

   In data de 12 decembrie 2018 a avut loc la Constanța, începând cu ora 10.00, la hotel Ibis, Bd. Mircea cel Bătrân, nr. 39B-41, Conferința intitulată "100 de ani de pescărie românească", cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

La acest moment aniversar au participat peste 190 de invitati din sectorul pescuitului si acvaculturii din Romania, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, ai institutelor de cercetare în domeniu şi ai învăţământului superior de profil.

Lucrările Conferinţei ,,100 de ani de pescărie românească” au fost deschise de dl. Daniel Botanoiu, Secretar de Stat in cadrul MADR.

In cadrul conferinţei au fost sustinute prezentari de catre domnul Nicolae Dimulescu, Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, domnul Simion Nicolaev, Directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină din Constanţa având ca subiect cercetarea marină în ultimii 100 de ani, domnul Cătălin Platon, Director Executiv Romfish cu privire la istoricul şi perspectivele de dezvoltare ale pisciculturii româneşti.

În cadrul manifestării au fost sustinute prezentari ale reprezentantilor Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi privind istoricul şi perspectivele de evoluţie ale cercetării piscicole din România şi ale reprezentantului Facultatatii Ştiinţa si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii Dunărea de Jos Galaţi privind la învăţământul românesc în domeniul pescăresc, istoric şi perspective.

De asemenea, pe agenda evenimentului s-a regasit si prezentarea doamnei Pinelopi Belekou, reprezentant al DG Mare din cadrul Comisiei Europene, a domnului Pascal Savouret, Director Executiv al Agenţiei Europene pentru Controlul Pescuitului şi a doamnei Aina Afanasjeva, Director Eurofish.

Prin acest  eveniment s-a dorit onorarea contribuţiei înaintașilor noştri la dezvoltarea sectorului pescăresc naţional şi totodată s-au subliniat perspectivele de dezvoltare si importanța cooperării în plan regional şi internațional pentru viitorul durabil al acestui sector.