COMUNICAT DE PRESĂ

     Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a efectuat o acţiune de control în perioada 07 – 08 octombrie 2015 cu echipe formate din inspectori ANPA în colaborare cu reprezentanţii IPJ Olt – SOP şi IPJ Vâlcea – SOP pe lacurile de acumulare Izbiceni, Rusăneşti, Frunzaru, Drăgăneşti, Ipoteşti, Slatina, Arceşti, Moşteni, Drăgăşani, Zăvideni, Ioneşti, precum şi la unitătile de comercializare a peştelui şi a altor produse acvatice din municipiul Slatina şi municipiul Caracal.

 În data de 07 octombrie au fost mobilizate 2 echipe formate din 2 inspectori ANPA şi 10 agenţi de poliţie. Misiunea a fost reluată în dimineaţa zilei de 08 octombrie, cu 4 echipe formate din 5 inspectori ANPA şi 10 agenţi de poliţie. La ora 13:00, în urma finalizării controalelor, au fost constatate următoarele:

  • Pe lacul de acumulare Drăgăneşti a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 4000 lei conform art.62 lit.a) din Legea 317/2009, iar cantitatea de 5 kg peşte proaspăt din speciile şalău şi stiucă subdimensionate au fost eliberate în mediul natural.
  • Pe lacul de acumulare Ioneşti a fost constatată o infracţiune conform art.64 lit.k) din Legea 317/2009, ridicându-se în vederea continuării cercetărilor o lansetă telescopică de 2 m lungime prevazută cu o unealtă confecţionată din plasă monofilament de tip „paraşută”.
  • Au fost găsite abandonate în aval de barajul Ioneşti o barcă pneumatică şi un sac cu setci confecţionate din plasă monofilament în lungime totală de cca 1000 m şi cantitatea de 26 kg peşte proaspăt din specia şalău.
  • A mai fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1500 lei unui agent economic din municipiul Caracal conform art.60 lit.c) din Legea 317/2009.

  Acțiunile vor continua in vederea descurajarii acțiunilor de pescuit ilegal.